24 i 25 d’octubre

BORIS CHARMATZ Flip Book

Compartir

Pack CONSTEL·LACIÓ BORIS CHARMATZ: 35 €
Inclou entrada als 3 espectacles (2 al Mercat + funció de diumenge al MACBA)

Aconsegueix el teu pack aquí!

Boris Charmatz parteix del llibre Merce Cunningham, Fifty Years, una col·lecció de fotografies i dibuixos que recull la trajectòria d’aquesta icona de la dansa. La peça mostra la història del treball d’una vida plasmada en un llibre que es transforma en una actuació de dansa. Mitjançant una lectura ràpida d’unes cent cinquanta de les seves peces, l’espectacle torna a revisar els moviments d’aquest precursor, juntament amb John Cage, de les operacions aleatòries i combinatòries en el camp de la coreografia.

Flip Book és un objecte inclassificable i polivalent, iniciat amb estudiants d’art i continuat per antics membres de la companyia de Cunningham, ballarins i aficionats. Un Cunningham veritable-fals, lúdic i turbulent.

Des d’Aatt enen tionon (1996) fins a 10000 gestes (2017), el ballarí i coreògraf Boris Charmatz ha presentat tot un seguit de peces realment memorables. Tot i mantenir una extensa activitat de gira, periòdicament també pren part en esdeveniments d’improvisació amb Saul Williams, Archie Shepp i Médéric Collignon, i continua col·laborant com a ballarí amb Anne Teresa De Keersmaeker i Tino Sehgal. Charmatz va ser artista associat del Festival d’Avinyó 2011. L’any 2013 va ser artista convidat al MoMA de Nova York, on va concebre el programa de dansa Musée de la danse: Three Collective Gestures per tot l’àmbit del museu. El 2015 fou convidat de la Tate Modern a Londres. Des de l’any 2009 és director del Centre Nacional Coreogràfic de Rennes i la Bretanya (França), que ha transformat en un museu de la dansa (Musée de la danse) de nova concepció. Des de 2017 Boris Charmatz és artista associat de la Volksbühne a Berlín.

Concepció Boris Charmatz / Amb François Chaignaud o Ashley Chen o Foofwa d’Imobilité, Raphaëlle Delaunay o Asha Thomas, Christophe Ives o Laurent Pichaud, Marlène Monteiro Freitas o Latifa Laâbissi o Olga Dukhovnaya, Olivia Grandville o Lénio Kaklea, Mani A. Mungai / Interpretació lliure de les fotografies «Merce Cunningham, un demi-siècle de danse» de David Vaughan, dirigit per Melissa Harris, Ed. Plume, 1997 / Producció Musée de la danse
El Musée de la danse / Centre chorégraphique national de Rennes i de la Bretanya dirigit per Boris Charmatz rep el support del Ministeri francès de Cultura i Comunicació (Direction Régionale des Affaires Culturelles / Bretagne), la Ciutat de Rennes, el regional Consell de Bretanya i el Consell General Council d’Ille-et-Vilaine. L’Institut Français contribueix regularment a la gira internacional del Musée de la danse.

#BorisCharmatz #MuseeDeLaDanse #FlipBook

Actualitat

Itinerari

Cicle

Informació pràctica

Temporada: 2018-2019

24 i 25 d’octubre

20 h

Sala MAC

22 €

Durada: 40 minutes

Més informació

www.borischarmatz.org

www.museedeladanse.org

Relacionats

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis mitjançant l’anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si continua navegant, considerarem que n’accepta el seu ús. Pot canviar aquesta configuració i obtenir-ne més informació aquí.

x